Lieve Vrouw

Gepubliceerd op 28 januari 2019 om 12:56

Omdat ik van mijn werk houd en deze steeds meer vorm krijgt door doen en omdat ik van schrijven houd en het me helpt vorm en betekenis te geven schreef ik dit nav mijn 24-uurs dienst:

Lieve vrouw,
Daar zat ik dan, aan tafel bij jou, een wild vreemde dame. Je was bang, en daaroverheen liet je me een stoere dame zien, je lachte een beetje en vertelde me over je leven. Een intens verhaal met veel verdriet. Ach ja, zei je dan en huilde dan ineens. Het viel een tijdje stil en je ging verder met je puzzel. Daar zaten we dan, samen. Ik kwam je helpen, voor je zorgen, dat vond je fijn en gaf je steun en vertrouwen zei je. En ik...ik was ook bang, omdat ik niet zeker wist of ik je kon geven wat je nodig had.
Zijn er nog losse eindjes op dit moment? Je had niet veel meer zei je en tegelijkertijd was je nog niet klaar voor de fase waar je in zat. Je vroeg naar mij, ik vertelde over mijn leven, mijn kinderen en daar waren de tranen weer. Er was toch een los eindje, het graf van je zoon, je was er al een poos niet geweest en zou zo graag nog eens kijken hoe het daar nu is, je wilde samen met hem zijn daar na je dood. Ik besloot er werk van te maken en besprak het met mijn collega die mijn dienst overnam. Samen met het team hebben we ervoor kunnen zorgen dat je met de wens ambulance naar het graf kon, het was niet makkelijk voor je, tranen van dankbaarheid stroomden toen ik je een week later zag. Wat was je moe daarna, en langzaam liet het leven je los, wat was je banger dan ooit. Daar zaten we samen, midden in de nacht, je wist mijn naam niet meer, en het deed er ook niet toe, als ik je hand vast hield werd je rustiger. Dood moe zag ik de dag beginnen. We dronken samen nog een kopje koffie. De dag en geluiden om je heen leken je genoeg rust te bieden om als nog in slaap te vallen.
Ik hoorde net dat je gegaan bent. Jou reis die wij nog niet kennen is begonnen en ineens valt de dankbaarheid me in. Ik heb wat voor je kunnen doen, klein in handelen en groots in betekenis voor jou. Dank je wel dat je op mijn pad kwam en mij dit hebt geleerd. Met een traan en een lach zal ook jij voor altijd bij mij zijn.
Alle liefs Marieke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.