Twee jaar onderweg

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 09:27

Een moment van bezinning, terwijl ik voor de opleiding mijn hartchakra problematiek aan het onderzoeken ben. Hoe mooi. Daar gaat het voor mij zo helder ineens over het geven en ontvangen van liefde, op die manier kan het pas echt stormen. In mijn werk als zorgverlener in de terminale zorg is dat ook een belangrijk onderwerp. De verhoudingen liggen snel scheef met cliënten omdat die een zorgvraag hebben ontstaat maar zo een situatie waarin ik zorg geef, en zij ontvangen, en waarbij dit een scheve verhouding brengt. De cliënt wordt afhankelijk en ik steeds kritischer omdat ik niet eindeloos kan blijven geven, dan gaat de balans eruit en wordt ik kribbig en kritisch en bovendien mopper ik thuis op de kinderen.
Het was een verademing om te leren dat cliënten ook veel te geven hebben, hun aandacht, hun verhalen, de chocolaatjes en ander lekkers, een half uurtje langer slapen in een 24-uurs dienst, er is zo veel. En ineens zag ik het plaatje van dat hart, en hoe die overal in mijn leven terug komt en letterlijk op mijn bureau, als schilderijtje van mijn dochter, in de naam van mijn bedrijf en als huiswerk .Afgelopen jaar ben ik mij meer gaan richten op de samenwerking in de teams en met vallen en opstaan hebben we daar ook veel in bereikt. Samenwerken met zoveel partijen is een enorme uitdaging en we zijn nog zeker lang niet uitgeleerd.
'Where mistakes are alowd, love can grow.' zette Max van Praag net op zijn facebook, en dat is waar en voor mij zo prachtig, daar kunnen we wat mij betreft nog heel veel in samenkomen komende jaren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.