Na een week Covid afdeling

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 13:42

Na een week covid afdeling heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. En dat voelt wat vreemd om zo te stellen, maar zo is het echt, alsof alles wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren over mijzelf en mijn leven hier in een soort praktijk examen bij elkaar kwam. De grote weerbaarheid die ik bezit en ook om mij heen ervaar, meebuigen als riet, en toch stevig blijven staan. De hevigheid van de emoties containen, zowel die van mij als die van de ander, en daarin het verschil ook weten.
Dicht bij mezelf blijven en daarvan uit oog hebben voor wat de ander nodig heeft. En zelfs als er vele anderen zijn die ik niet ken, en waarvan er een heleboel zijn die met mondkapje en bril en schort ook hun menselijke trekken tijdelijk verloren hebben, waarvan ik normaal de non-verbale signalen op kon vangen.

Ogen zeggen ineens zoveel meer als ik ooit kon zien, de stem, intonatie...er is zoveel meer diepte te vinden als je niets anders hebt. En ik besef me dat de grootste kracht die ik bezit, is de innerlijke glimlach, en de liefde die ik ervaar die eindeloos mag stromen de hele dag door.
Dit heeft wel een kwetsbare kant, zo gaat het gemopper op elkaar aan mij zeker niet voorbij, maar waar ik daar vroeger op leefde, alsof die negatieve energie mijn voeding moest zijn, ben ik me nu bewust van het feit dat ik aan ga op die energie en ervoor moet hoeden dat ik daarmee niet mijn innerlijke glimlach verlies. Het is steeds de balans zoeken tussen ruimte geven, erkennen, en begrenzen. Wat een examen
Hoe lang ga ik dan door met dit werk? ik besef me dat ik de wereld niet kan redden, zo ook niet deze mensen, alhoewel mijn redderssyndroom dit wel lijkt te denken. De spanning van covid voor mijn omgeving is groot, voor mijn partner en kinderen en hun sociale omgeving, voor de mensen in het huis waarmee ik gemeenschappelijke ruimtes deel, voor onze opa's en oma's.... Ik houd het zo veilig als ik kan, maar kan ook niets garanderen. En de spanning in mij is ook groot, balanceren op dit koord is hard werken. De ervaring draagt bij aan mijn missie en visie voor het leven, trainen, communiceren, samenwerken, allerlei waarden die een nieuwe kleur hebben gekregen in dit licht. We gaan het zien, eerst naar een online uitvaart van een oom, live kan niet door mijn werk. En daarna genieten van thuis met de kids. Wat een contrast iedere keer🙏


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.