Het begint met een gebroken Hart

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 14:02

"Het begint met een gebroken hart"

Zo begint het boek van Pema Chödrön, Alles is hier welkom. Ik was meteen gegrepen. Bodhichitta, het ontwaakte hart is de oefening hier voor. Je oefent hier in het gebroken hart, dus je gaat terug naar een moment in je leven waar je pijn hebt ervaren of pijn bij een ander hebt gezien, hier blijf je een tijdje bij.

Door dit te ervaren, ga je door die pijn heen en een enorm open hart voelen, althans, dat is mijn ervaring. In mij verzacht alles en ik ervaar een compassie voor mijzelf en mijn pijn als ook voor anderen om mij heen, en ook voor de wereld als geheel. Het brengt mij een soort geraaktheid en in die geraaktheid kan ik mij makkelijker verbinden met de mensen om mij heen en het brengt een nieuw soort levendigheid op een liefdevolle manier. En dat is momenteel geen overbodige luxe in een wereld waarin we steeds meer tegenover elkaar lijken te staan, waarin we steeds harder lijken te worden in meningen en oordelen over elkaar. En als ik op die momenten terug denk aan dat gebroken hart, waarvan ik weet dat iedereen die kent, dan verzacht alles weer in mij, en van daaruit maak ik andere beslissingen, doe ik andere dingen en zijn andere dingen belangrijk 💞🙏


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.